Anarupa

Uitvaarten & Herdenkingsdiensten

Referentie van Ingrid

Tijdens de uitvaartdienst van mijn moeder wilden we graag live muziek hebben. Mijn moeder was zelf muzikaal en zong in een koor en trad op met een bandje in de zorg. Mijn moeder heeft zingend op haar 18e het hart van mijn vader veroverd.

En we wilden graag dit specifieke lied tijdens de dienst live laten zingen. Ook selecteerden wij samen met Judith en Paul een tweetal andere passende nummers. 

Het was prachtig. De stem van Judith, prachtig begeleid door Paul op gitaar, reikte tot alle hoeken van de kerk en beroerde zichtbaar vele aanwezigen. Het maakte dat de uitvaart van mijn moeder door velen als heel speciaal werd ervaren, warm, persoonlijk en contemplatief.

We kijken met de familie terug op een uitvaartdienst die in onze ogen perfect was en ons met dierbare gevoelens doet terugkijken op die dag. Dank lieve Judith en Paul!!

Referentie via Heidi, uitvaartverzorgster CVU Uitvaartzorg

Wat was het mooi en wat kan Judith mooi zingen. Van Paul ben ik sowieso fan… Ik wil ook zo kunnen spelen. Families vonden het prachtig en zoals zij de complimenten in ontvangst namen, heerlijk!

Eigenlijk doen zij, net zoals wij in ons werk, dit met bezieling en dat zie en voel je.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Referentie van Lucie

Op 21 december 2019 lag mijn stervende, in coma verkerende echtgenoot in de Hospice van de Beukenhof in Loosdrecht. Op die avond vond er een kerstviering plaats in de Beukenhof, opgeluisterd door het onvolprezen duo Judith en Paul.

Ook kwamen zij naar de kamer van mijn man en vertolkten o.a. “Fly me to the moon” (één van zijn lievelingsnummers), waarop hij knipperde met zijn oogleden, zo ontroerend. Door dit hartverwarmende, mooie optreden beleefden wij een wel heel bijzondere afscheidsavond.

De volgende morgen om acht uur is hij vredig ingeslapen.

Referentie van een vrijwilliger van Hospice De Beukenhof in Loosdrecht

Van een van onze vrijwilligers kwam het voorstel om een muziekoptreden aan het hospice aan te bieden. Zij wist ook wel een gezelschap die dit wilden doen. Dit voorstel hebben we met beide handen aangegrepen en er was al snel een datum geprikt. In december net voor de drukte van de feestdagen.

Alle medewerkers, vrijwilligers en familie van bewoners waren uitgenodigd. We hadden alle deelnemers gevraagd om iets van een lekker hapje mee te nemen om er echt een gezellige avond van te maken. Wat iedereen had gemaakt was echt overweldigend. Er was voldoende lekkers voor iedereen.

Gemoedelijk

Judith en Paul waren al aanwezig toen ik binnenkwam. Ze waren al bezig met een plekje in te richten waar ze het optreden zouden doen. Onze huiskamer is niet zo groot maar het paste goed en het was heel gemoedelijk, ondanks dat we met velen aanwezig waren.

Toen het optreden begon, werden we allemaal stil. Wat een stemmen en wat een warmte stralen deze mensen uit. Iedereen heeft ontzettend van het optreden genoten. Judith en Paul waren zeer betrokken en erg geïnteresseerd in iedereen die aanwezig was. 

Er was familie aanwezig van een meneer die net bij ons was komen wonen en op sterven lag. Ze werden er erg emotioneel van hoe ze op deze avond beleefden. De meneer was echter te ziek om zelf in de huiskamer aanwezig te zijn. Zijn echtgenote vroeg of Judith en Paul ook bij haar man wat wilden zingen omdat hij zelf ook altijd in de muziek had gezeten. 

Dit was geen probleem, het minioptreden was alleen voor deze meneer en zijn naasten. Dit was zo bijzonder en het greep de bandleden ook aan en waren ook zeer emotioneel omdat het zo mooi en bijzonder was.

Ik heb zelden zo’n mooi optreden meegemaakt, de warmte de liefde en genegenheid die deze mensen uitstralen, het heeft ons (als team en vrijwilligers), maar ook zeker onze bewoners en familie zeer geraakt.

); ga('require', 'linkid'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');