Anarupa

Gezondheidszorg & Zorgbijeenkomsten

Referentie van de moeder van Roel

Als je driemaal een winkel binnenloopt en je hoort prachtige muziek die iets bij je van binnen doet, die je raakt en je krijgt steeds als antwoord op je vraag :” Van wie is deze muziek”?  En het antwoord is drie keer: ‘Anarupa’; dan koop je deze muziek! En dat deed ik.

Zo is het begonnen…

Roel, onze zoon met het syndroom van Down is dol op muziek en zeer gevoelig voor sfeer. Hij hoorde voor het eerst in de auto de muziek van Anarupa. Tijdens het autorijden pakte hij mijn hand en liet deze niet meer los. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt als wij samen naar muziek luisterden. Een zeer intens gevoel van verbondenheid tussen ons beiden was voelbaar door deze muziek. En binnen in de auto hing een bijzondere sfeer. Het gebaar dat Roel naar mij toe maakte bleef niet enkel bij deze ene keer, het herhaalde zich zodra de muziek van Anarupa werd beluisterd. Dat was voor mij opmerkelijk!

Verjaardag

Opeens een ingeving…; wat zou het prachtig zijn als de mensen die deze mooie muziek maken en waardoor Roel zo wordt geraakt, op zijn komende 25e verjaardag zouden kunnen komen spelen…

Een bijzonder telefonisch contact volgde omdat het een hele ongewone vraag was, die wel steeds enthousiaster werd ontvangen. Het ging door! Paul en Judith vonden het heel speciaal om hun muziek, hun ‘droommuziek’ op Roel z’n verjaardag ten gehore te komen brengen, te komen delen.

Roel woont en werkt op een zorgboerderij. Alle medebewoners, familie, begeleiding van de bewonersgroep en mensen van de dagbesteding zouden komen luisteren naar de muziek. Natuurlijk was er ook taart! Roel voelde zich de koning van zijn eigen feest. De slingers hingen, de tafel met taart en drinken stond klaar, een halve maan met stoelen voor het droomconcert was ingericht.

Droom-muziek

Het concert begon. Het was doodstil en iedereen zat rustig, genietend van de muziek, ontspannen te luisteren. De sfeer was warm, vol vertrouwen en voelde goed. Alsof iedereen een geheel was, een gezamenlijke verbondenheid tijdens het zingen. Muziek, de mooie tonen en de sfeer die bij velen iets raakte. Zo helder, zuiver en mooi, klanken die je ontroerde. Zo ontroerend en betoverend waardoor, vooral de medebewoners, zichtbaar om beurten te maken kregen met emoties die aangeraakt werden door de mantra’s die werden gezongen. En bij deze jong volwassenen werden deze emoties puur beleefd. Een pure reactie, gewoon beleven en er laten zijn. Ook Roel liet een traan en was duidelijk in zijn hart geraakt. Hij voelde zich ook blij. Zijn behoefte om te dansen in nabijheid te zijn, in overgave zo intens liefdevol. Een zo’n mooie avond, zo ontroerend en aangrijpend.

Verbinding

De muziek van Anarupa komt rechtstreeks je hart, je ziel binnen. De klanken lijken iedere cel in trilling te zetten en je te verbinden met iedereen, maar vooral met je eigen essentie: liefde, schoonheid, ongereptheid. Muziek rechtstreeks van hart tot hart, puur, helder en ontroerend.

Hoe klonk dat?

Nou, zo… Met Rob, de vader van Roel, als percussionist. Uiteraard in overleg met Roel…

Om privacy-redenen hebben we besloten geen beeldmateriaal te plaatsen.

Referentie van Ellen:

Goede dag,

Tijdens de mantra-avond bij studio Hartekracht van mijn vriendin Ruby, heb ik jullie cd gekocht. Graag wil ik jullie via deze weg bedanken voor deze prachtige, bijzondere cd. Ik put er erg veel kracht en rust uit. Door mijn ziekte ME ben ik zeer beperkt in wat ik kan en veel ‘bank gebonden en jullie muziek is een grote steun en heerlijke afleiding. Ondanks dat ik de cd al ‘grijs’ gedraaid heb gaat het nog niet vervelen

); ga('require', 'linkid'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');